Sätta ihop lådan & slipa

Idag satt jag på toppen och botten på baslådan med skruv och lim samt förborrning för skruvarna. Sedan började jag slipa kanterna för att finishen på lådan ska bli snyggare. Dock slipade jag inte allt för mycket för då skulle huvudet på skruvarna komma fram ur träet men jag tyckte det vart tillräckligt bra. Nästa steg blir å spackla lådan så att det inte blir några springor mellan skarvarna där MDFskivorna sitter ihop. Jag kommer förmodligen att behöva spackla i flera omgångar för att finishen ska bli så snygg som möjligt.

Sätta ihop lådan

Idag har jag börjat sätta ihop lådan. Jag både skruvar och limmar för att det ska bli så stadigt och tätt som möjligt. Jag förborrade även för skruvarna så det inte skulle spricka. Jag blev inte klar med hela lådan utan jag har toppen och botten kvar som jag ska sätta ihop imorgon.

Torsdag 18/11 2010

Det har inte gått att lägga upp något nytt inlägg i bloggen dom senaste dagarna så detta är vad jag gjorde i torsdags.
Idag har jag sågat ut hålen där förstärkaren, baselementet och basreflexröret ska sitta. För att såga ut basreflexröret så använde jag mig först av en hålsåg men eftersom den inte var tillräckligt stor så gjorde jag resten med en sticksåg. Baselementet sågade jag bara ut med en sticksåg. Hålet vart lite för litet så jag tog ett sandpapper och slipade så det vart perfekt. Det får inte häller vara för stort för då blir det inte tätt. När jag skulle såga ut hålet till förstärkaren ville jag få utsågningen så rak som möjligt. Därför spände jag fast en planka i MDF:en och drog sticksågen vid sidan om plankan.

Nästa steg blir att sätta ihop lådan med lim och skruv samt slipa kanterna.

 


Projektarbete

I mitt projektarbete ska jag göra en subwoofer just för att jag gillar musik och vad gör då musiken bättre om inte en bra bashögtalare?
Jag åkte till en affär som heter Hifi Kit och där fick jag hjälp med att välja högtalarelement, slutsteg samt volymen på lådan och även längden på basreflexröret. Jag köpte även dämpningsmaterial och gummifötter som basen ska stå på.
Med ett program räknade jag ut sågmåtten till de olika lådsidorna som jag beställde på Ekesiöö för att få en perfekt utsågning. Jag köpte även trälim, spackel, grundfärg och mattsvart sprejfärg.
Så nu har jag allt jag behöver för att bygga klart

RSS 2.0